06-GPS

06 GPS

06-GPS is een Nederlands bedrijf. Het richt zich op het verstrekken van RTK correctiedata.

RTK Correctienetwerk

06-GPS heeft verspreid over Nederland diverse GNSS ontvangers staan. Deze GNSS ontvangers staan op een vaste locatie. De GNSS ontvangers ontvangen satellietsignalen voor nauwkeurige positiebepaling. Door de huidige exacte positie te vergelijken met de daadwerkelijke vaste positie wordt de afwijking door de atmosfeer bepaald. Deze afwijking wordt door 06-GPS verstuurd naar GNSS ontvangers in het veld. Daardoor kan de GNSS ontvanger in het veld de exacte positie bepalen. Dit beperkt atmosferische afwijkingen tot een minimum. Zo kan in het veld met een afwijking van één tot twee cm worden gemeten.

Ook beheert 06-GPS het DGPS correctienetwerk. Dit is gelijk aan het RTK correctienetwerk, maar heeft een afwijking van ca. een decimeter.

Toepassingen

Voor het RTK correctienetwerk zijn veel toepassingen. Eén daarvan is landmeten. Een andere toepassing is geodesie. Bovendien gebruiken GIS-specialisten het RTK correctienetwerk van 06-GPS. In de landbouw is dit correctienetwerk eveneens belangrijk. In combinatie met GNSS ontvangers gemonteerd op machines is nauwkeurige machinebesturing ontstaan. Daarnaast zijn mobiele data-inwinning en luchtopnames toepassingen voor dit netwerk. Ook geldt dit voor mariene toepassingen en deformatiemetingen.

Producten

06-GPS richt zich compleet op het verstrekken van correctiegegevens. Daarvoor zijn wel diverse abonnementen mogelijk.

  • Jaarabonnement
  • Maandabonnement
  • Per minuut

Dit geldt voor het DGPS correctienetwerk en  voor het RTK correctienetwerk.

06-GPS verstrekt ook correctiegegevens voor Post-Processing. Deze gegevens heten RINEX.

Als u vragen over één van deze producten heeft, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag uw vragen!

Contact opnemen

Producten in onze Apglos meetsystemen

Vanaf het begin worden RTK correctie-abonnementen gebruikt in onze GPS meetsystemen. Standaard zit het jaarabonnement in de totaalprijs voor de GPS set.

Dit geldt voor:

Maatwerk is eveneens mogelijk. Indien meerdere GNSS ontvangers in het veld werkzaam zijn, kan maatwerk de beste oplossing zijn.

Bekijk onze producten
Top end GPS systeem APGLOS