Over ons

APGLOS logo

Wij zijn leverancier van eenvoudige GPS-oplossingen. Onze GPS-oplossingen zijn voor iedereen, die zelf snel en eenvoudig nauwkeurig posities moet bepalen.

APGLOS betekent Advanced Positioning GLObal Software solutions.
Het bedrijf is ontstaan uit het ingenieursbureau Kant Engineering. Kant Engineering is opgericht in 2007. Sindsdien heeft dit ingenieursbureau zich gericht op het ontwerpen en voorbereiden van civieltechnische projecten.

Meetwerkzaamheden zijn in alle fase van GWW-projecten belangrijk. Dit geldt voor de voorbereidingsfase. Bovendien geldt dit voor de uitvoeringsfase. Vanaf het begin heeft Kant Engineering deze meetwerkzaamheden uitbesteed. Bij het uitbesteden van de landmeetkundige taken ontstonden problemen:

  • budgetoverschrijdingen
  • gebrek aan kwaliteit
  • planningsproblemen

Om deze problemen het hoofd te bieden is gekeken om een bestaand GPS systeem te kopen en zelf de meetwerkzaamheden uit te voeren. Na diverse demonstraties bleek de ideale oplossing niet op de markt aanwezig te zijn.

Daarom heeft Kant Engineering zelf de software Apglos HST ontwikkeld…

Apglos HST

Apglos HST voldoet aan de volgende eisen:

  • Iedereen moet ermee kunnen werken
  • Het moet makkelijk in gebruik zijn
  • De software moet gericht zijn op Autocad
  • De software moet een GIS toepassing hebben

Nadat deze software in het veld werd gebruikt door Kant Engineering ontstond er vraag naar deze software van aannemers. Ook ingenieursbureaus hadden belangstelling. Bovendien kwamen gemeenten met interesse.

Er is besloten om de verkoop van de software compleet los te koppelen van de ingenieursdiensten. Daarom is Apglos opgericht.

Apglos HST

GPS-systeem.nl

GPS-systeem.nl is een integraal onderdeel van APGLOS. Op deze website staat informatie over GPS systemen en over de complete GPS systemen, inclusief onze software, die via deze website worden verkocht.

Wilt u meer weten over ons aanbod?
Neem gerust contact met ons op of vraag een demonstratie aan.

Onze producten

Wij richten ons op de software-kant van GPS systemen. Voor landmeten en GIS toepassingen is er Apglos HST. Daarnaast ontwikkelen wij ook andere software op basis van GPS positiebepaling.

Demo aanvragen

Producten in onze GPS systemen

Alle GPS systemen op de website GPS-systeem.nl gebruiken de software Apglos HST. Het is de meest eenvoudige software in het veld.

Daarom kan iedereen hiermee landmeten. Dit geldt voor al onze GPS systemen:

Bekijk onze producten
Top end GPS systeem APGLOS