GNSS Ontvangers

GNSS ontvangers vangen satellietsignalen op. Daarnaast verwerken zij de satellietsignalen tot een positiebepaling. Alleen met een GNSS ontvanger kan nauwkeurig een positie worden bepaald. De nauwkeurigheid ligt rond de 1 cm.

Wilt u meer weten over GNSS ontvangers? Neem gerust contact met ons op!

Contact opnemen
satelliet

Typen GNSS Ontvangers

GNSS ontvangers zijn er in verschillende soorten en maten. Ook de prijzen zijn verschillend.

Op basis van een zorgvuldige selectie, biedt GPS-systeem.nl de volgende GNSS ontvangers aan:

Altus NR3

De Altus NR3 is de nauwkeurigste GNSS ontvanger. Door jarenlange ervaring en doorontwikkeling is dit de GNSS ontvanger, waar ook onder moeilijke omstandigheden met precisie de positie kan worden bepaald.

GNSS ontvangers

Deze GNSS ontvanger kost € 7865,- excl. BTW.

Lees meer

SmaRTK

De SmaRTK is een zeer robuuste GNSS ontvanger. Hij is zeer geschikt voor bouwplaatsen. Met een ingebouwd radiomodem is deze GNSS ontvanger ook te gebruiken in een rover-base combinatie.

SmaRTK GNSS ontvanger

Deze GNSS ontvanger kost € 5500,- excl. BTW. 

Lees meer

M8L

De M8L is een kleine GNSS ontvanger. Hij is ook zeer licht van gewicht. Hierdoor is de M8L zeer makkelijk mee te nemen. Daarom is deze GNSS ontvanger zeer geschikt om snel een paar punten in te meten.

M8L GNSS Ontvanger

Deze GNSS ontvanger kost € 2650,- excl. BTW.

Lees meer

Werking GNSS Ontvangers

Een GNSS ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. Eén van die onderdelen is de antenne. De antenne ontvangt de satellietsignalen. Hoe groter het oppervlak van de antenne, hoe meer satellietsignalen er zullen worden ontvangen.

Daarnaast zit er een interne computer in een GNSS ontvanger. Deze computer berekent de exacte positie aan de hand van de satellietsignalen. Hiervoor gebruikt de computer ook gegevens van het RTK correctienetwerk.

In een aantal GNSS ontvangers zit ook een radiomodem. Met zo’n radiomodem kan een GNSS ontvanger via een radiofrequentie communiceren met een andere GNSS ontvanger. Hierdoor kan een rover-base combinatie worden opgezet en is een verbinding met het RTK correctienetwerk niet nodig.

North SmaRTK GNSS ontvanger

Andere GNSS Ontvangers

Er zijn veel aanbieders van GNSS ontvangers. Er zijn ook veel verschillende merken zoals:

  • Leica
  • Topcon
  • Trimble
  • Stonex
  • South

Daarnaast zijn er nog veel kleinere merken. Alle GNSS ontvangers werken met de eenvoudigste landmeetsoftware in het veld: Apglos HST, zolang ze de NMEA regels GGA en GST via bluetooth versturen.

Wilt u meer weten over GNSS ontvanges of over de software? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Contact opnemen