Landmeetapparatuur

Goede landmeetapparatuur is erg belangrijk voor de kwaliteit van uw projecten. Er is veel verschillende apparatuur voor landmeten. Veelvoudige gebruikte landmeetapparatuur zijn GPS systemen. Hiermee kunt u op een eenvoudige manier snel en precies inmeten en uitzetten.

Andere landmeetinstrumenten zijn:

  • Waterpasinstrumenten
  • Roterende laser
  • Theodoliet
  • Total station
  • Meetlint

Alle apparaten hebben hun voordelen en nadelen.

De eenvoudigste landmeetapparatuur zijn GPS systemen

GPS systemen maken gebruik van satellieten om de positie te bepalen. Er is geen grondslagpunt meer nodig. Met zo’n systeem kunt u op een makkelijke manier inmeten en uitzetten. U hoeft alleen verbinding te maken tussen de GNSS ontvanger en de meet app. De makkelijkste meet app is Apglos Survey Wizard.

Met behulp van Google Maps kunt u hiermee punten, lijnen, bogen, polylijnen en vlakken meten. Iedereen kan door deze meet app landmeten met GPS. U dus ook.

Bekijk hieronder de GPS landmeetapparatuur die u het werk makkelijk maken en die de kwaliteit van uw projecten enorm verbeteren.

Top end GPS systeem APGLOS

GPS Systemen

Een GPS systeem is een landmeetkundig instrument. Met behulp van satellieten kan de exacte positie worden bepaald. Dit kan met een nauwkeurigheid van 1 tot 2 cm.

Lees meer
Apglos HST Software

Landmeetsoftware

Landmeetsoftware is de software die nodig is om te landmeten.  Apglos HST biedt het beste de balans tussen functionaliteit en gebruiksgemak.

Lees meer
GNSS ontvangers

GNSS Ontvangers

Landmeters vangen met een GNSS ontvanger satellietsignalen op. De staellietsignalen worden door de GNSS ontvanger omgezet en de coördinaten zijn op centimeterniveau uit te lezen.

Lees meer
Hugerock rugged tablets

Rugged Tablets

Onze waterdichte tablets zijn robuust en stevig en zullen hierdoor, in tegenstelling tot normale tablets, niet snel beschadigen door stof of water.

Lees meer
GPS abonnement

GPS Abonnementen

Om goed met een GPS systeem te kunnen werken, zijn GPS-abonnementen nodig. De noodzakelijke GPS abonnementen hebben te maken met de uitwisseling van gegevens met de basisstations.

Lees meer
GPS accessoires

GPS Accessoires

Accessoires zijn noodzakelijk voor een goedwerkend GPS systeem. Zonder deze GPS accessoires is landmeten lastig, zo niet onmogelijk. We geven u graag meer informatie over welke accessoires wij kunnen leveren voor uw GPS systeem.

Lees meer