Loodstaaf

De loodstaaf is een essentieel onderdeel van een GPS systeem. De loodstaaf houdt de diverse onderdelen van het systeem bij elkaar. Een andere naam hiervoor meetstok.

Heeft u een vraag?
Loodstaaf

Onderdeel van onze GPS systemen

Voor onze GPS systemen wordt de standaard loodstaaf gebruikt. Dit geldt voor:

Omschrijving

De standaard meetstok is 2,0 meter lang. Aan de bovenkant zit een bout met 5/8 inch schroefdraad. Op deze schroefdraad kunnen makkelijk de GNSS ontvangers worden geschroefd.

Deze meetstok bestaat uit twee secties van 1,0 meter lang. Beide secties kunnen met elkaar worden verbonden door ze in elkaar te draaien. Deze verbinding bestaat ook uit 5/8 inch schroefdraad. Daardoor is het ook makkelijk om de stok te verlengen.

Aan de onderzijde zit standaard een punt. De punt is verwisselbaar voor andere voetstukken, zoals een zandvoet. Met een zandvoet zakt de paal niet de grond in bij metingen op zachte ondergronden. Zandvoeten en andere voetstukken zitten niet bij de standaard paaluitrusting.

Loodstaaf GPS systeem
Loodstaaf GPS systeem

De paalpunt is van lood. Daardoor zit het zwaartepunt aan de onderkant. Zo is het makkelijk om de staaf te dragen. Dit wordt versterkt door het lichte gewicht van de staaf. De stok is namelijk gemaakt van carbon.

De diameter van de paal is 32 mm. Hierdoor is een goede klemverbinding van de tablethouder mogelijk.

Verder zit aan de loodstaaf een waterpas bevestigd. Deze waterpas geeft aan of de staaf loodrecht staat. Hierdoor ontstaan nauwkeurige metingen.

Het geheel zit in een prachtige hoes. Daardoor is de loodstaaf makkelijk vervoerbaar. Dit is ideaal, wanneer er op één dag op meerdere plaatsen wordt gemeten.

Prijs

De staaf kost € 200,- excl. BTW.

Wilt u meer informatie of wilt u een loodstaaf bestellen? Neem contact met ons op.

Opties en Variaties

Naast de standaard loodstaaf, zoals deze bij onze GPS systemen wordt aangeboden zijn er opties en variaties. Eén daarvan is dat in plaats van een schroefbare meetstok een telescopische loodstaaf kan worden gebruikt. Verder is er de keuze in materiaal. Er zijn meetstokken van carbon. Daarnaast zijn er ook van aluminium.

Bovendien zijn er verlengstukken beschikbaar. Daarnaast is er ook de keuze over de lengte van de loodstaaf.

Wilt u meer weten over de opties en variaties van meetstokken? Neem contact met ons op.

Contact opnemen