Castle Dussen

Binnen 1 4271 BV Dussen

Telefoonnummer

+31 416 290 010

Emailadres

sales@apglos.eu

Hoe u zelf uw tuin kunt meten met uw eigen telefoon

Hoe nauwkeurig is GPS?

Kan je een tuin meten met je telefoon? Dat is een veelgestelde vraag. Dat komt natuurlijk omdat voordat men een nieuwe tuin aanlegt graag exact wilt weten hoe de tuin er op dat moment exact uitziet.

Dus kunt u een tuin meten met uw telefoon? Ja, u kunt een tuin meten met een telefoon. In de telefoon zit GPS en die kan door Apglos Survey Wizard worden omgezet naar een duidelijke positie, zodat je exact weet waar je bent. Natuurlijk is de GPS niet zo nauwkeurig als van professionele GPS meetsystemen, maar het zal een goede indicatie geven en in de meeste gevallen een goede basis zijn voor het eerste ontwerp van de tuin.

Het antwoord op deze vraag is dus snel gegeven. Maar er ligt veel meer aan ten grondslag. Daarom hier meer over waarom het antwoord op de vraag of u uw tuin kunt meten met een telefoon.

Wat u nodig heeft om uw tuin te meten met een telefoon

Android telefoon

Eigenlijk zijn er maar twee zaken nodig om met uw telefoon uw tuin te meten. Ten eerste is er natuurlijk een telefoon nodig. Dit moet wel een Android telefoon zijn, zodat Apglos Survey Wizard op de telefoon kan worden geïnstalleerd, maar daarover later meer.

Een andere vereiste is dat de telefoon een GPS ontvanger heeft ingebouwd. Nu is dat niet zo heel moeilijke vereiste, omdat in de meeste nieuwe Android telefoons een GPS ontvanger is ingebouwd. Alleen op erg oude toestellen zit niet altijd een GPS ontvanger.

Of er een GPS ontvanger in de telefoon zit is natuurlijk makkelijk te testen. Wanneer u buiten bent en u gebruikt op uw telefoon een navigatie app dan kunt u namelijk al testen of er een GPS ontvanger in de telefoon zit. Wanneer uw positie langzaam verandert in de navigatie app dan zit er dus een GPS ontvanger in de telefoon.

Apglos Survey Wizard

Als u een geschikte Android telefoon heeft gevonden, dan is de tweede vereiste om uw tuin te meten met een telefoon niet meer zo moeilijk. De tweede vereiste is namelijk de landmeetapp Apglos Survey Wizard. Nu denkt u misschien dan een landmeetapp moeilijk is. Dat is bij veel apps ook het geval, maar Apglos Survey Wizard is daar een uitzondering op. Het is namelijk heel eenvoudig, maar dat kunt u hierna lezen.

Eerst moet u namelijk Apglos Survey Wizard installeren van de Google Play Store. Als u op deze link klikt dan komt u direct op de pagina van de app en kunt u Apglos Survey Wizard direct installeren.

Mocht u hier hulp bij nodig hebben kijk dan vooral het onderstaande filmpje dat u in het Engels uitlegt hoe u Apglos Survey Wizard kan installeren.

Zoals u kan zien is het niet zo moeilijk. En samen met uw telefoon heeft u nu alles om uw tuin met een telefoon te meten.

Hoe u uw tuin kunt meten met een telefoon

Dan komen we bij hoe u uw tuin kunt meten met een telefoon. Nu gaat het hier te ver om heel de landmeetapp uit te leggen. Maar met alleen een paar instructies zal u al heel ver komen.

Voor het gebruik van Apglos Survey Wizard moet u zich registreren. Dit kost geen geld en u zult ook niet overladen worden met nieuwsbrieven. Er is geen enkele reden om u niet te registreren.

Nadat u zich heeft geregistreerd en heeft ingelogd, dan komt u direct op het meetscherm van Apglos Survey Wizard. Voor het meten van u tuin heeft u eigenlijk ook geen ander scherm nodig.

 

Resultaat na het instellen van Apglos Survey Wizard om RD coördinaten in te meten

Zoals u ziet is de app in het Nederlands. Dat maakt het ook makkelijk. Een ander voordeel is dat Apglos Survey Wizard werkt met een ondergrond van Google Maps. Hierdoor ziet u direct waar u bent. Als u uw tuin wilt meten met een telefoon dan zult u uw buurt wel herkennen.

Het belangrijkste gedeelte van het beginscherm zit bovenin.

Meten met telefoon, belangrijkste onderdelen hiervoor in Apglos Survey Wizard

In dit bovenste gedeelte ziet u namelijk een zwarte balk. In deze balk staan een aantal symbolen. De belangrijkste knoppen zitten aan de linkerkant. In volgorde van links naar rechts dienen de knoppen in de zwarte balk voor:

  1. het meten van een punt
  2. een lijn meten, dit kan alleen wanneer een punt is geselecteerd
  3. een boog meten, dit kan alleen wanneer een lijn is geselecteerd
  4. het meten van een polylijn. Ook hiervoor moet een punt of lijn zijn geselecteerd
  5. Een vlak meten. Hiervoor moet een lijn of polylijn zijn geselecteerd

De twee meest rechtse knoppen zult u waarschijnlijk niet nodig hebben voor het meten met een telefoon van uw tuin.

Boven de zwarte balk staat een witte balk. Aan de linkerkant staat een knop met daarop drie vierkanten in verschillende kleuren. Hier kunt u op klikken om de verschillende onderdelen van uw tuin aan te maken, zoals gras, schutting enzovoort. Nadat u dat gedaan heeft kunt u deze selecteren in het rechter gedeelte van de de witte balk.

Bij het map symbool in de menubalk kunt u de meting van uw tuin makkelijk opslaan op uw telefoon en verzenden via email. Ook kunt u hier uw coördinatenstelsel kiezen. Lees hier meer over RD coördinaten. Dit zijn de coördinaten die in Nederland worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van het meten met een telefoon

Voordelen

Het is dus makkelijk om uw tuin zelf in te meten met een telefoon. Dat is één van de voordelen. U heeft er ook niemand bij nodig, want na het lezen van deze pagina kunt u het prima zelf. Het derde voordeel is dat u de meetgegevens snel heeft. U kunt er direct mee aan de slag en hoeft dus niet te wachten.

Daarnaast is er nog een voordeel. U bepaalt door het zelf te doen zelf wat u meet. Ook kunt u makkelijk terug gaan om te meten met uw telefoon.

Als laatste zijn de kosten erg laag om met een telefoon uw tuin te meten. Waarschijnlijk heeft u al een Android telefoon. Dit type telefoons wordt namelijk veel gebruikt in Nederland. En mocht u er geen hebben, dan zijn er zeer goedkope Android telefoons te kopen. Ook Apglos Survey Wizard is gratis te downloaden. Deze landmeetapp gebruikt een muntensysteem. Elke handeling kost een klein aantal munten. Maar omdat u bij het begin 2500 munten krijgt, zal dat waarschijnlijk voldoende zijn om uw tuin te meten met uw telefoon.

Nadelen

Naast voordelen zijn er ook nadelen. Eigenlijk zijn er twee nadelen. Ten eerste zal de nauwkeurigheid van de GPS ontvanger van de telefoon niet altijd hoog zijn. Dit betekent dat er afwijkingen kunnen zitten in de meting.

Daarnaast zijn bij aanleg van een tuin ook de hoogten belang. De hoogten zijn met het meten met telefoon niet echt goed te bepalen. Ten eerste wordt de telefoon boven een punt gehouden en de hoogte ten opzicht van dit punt wordt niet meegenomen in de berekening van het coördinaat. Deze hoogte zal ook verschillen, omdat als je meet met een telefoon er geen stok onder de telefoon zit met een vaste hoogte.

Wat u kunt doen als u nauwkeuriger wilt meten dan meten met een telefoon

Dus als u een nauwkeurige meting van de tuin wilt hebben dan moet u andere maatregelen nemen voor een preciezere meting. Het goede nieuws is dat Apglos Survey Wizard kan worden gekoppeld met Bluetooth GPS ontvangers, die nauwkeuriger kunnen meten.

Daarnaast heeft u dan een GPS stok nodig, waarop u de GPS ontvanger op kan schroeven. Deze GPS stok heeft een vaste hoogte. Ook heeft u dan nog een abonnement nodig om de GPS ontvanger echt centimeter nauwkeurig kunnen meten. Wel kunt u nog steeds uw telefoon gebruiken om uw tuin te meten.

Alleen voor een tuin kost deze oplossing misschien iets te veel. Maar onze GPS ontvangers en abonnementen zijn ook te huur. Hierdoor kunt u zelf exact uw tuin meten. En dan nog steeds met uw telefoon.

[contact-form-7 id=”1184″ title=”Contactformulier 1″]

Check de shop van GPS-systeem