Castle Dussen

Binnen 1 4271 BV Dussen

Telefoonnummer

+31 416 290 010

Emailadres

sales@apglos.eu

GPS landmeter inhuren of toch zelf doen

GPS inmeten

Een GPS landmeter heeft een belangrijke functie. Hij vormt de basis van nagenoeg alle bouwprojecten in Nederland. Met behulp van GPS meetapparatuur maakt hij tekeningen, die de ondergronden vormen voor nieuwe ontwerpen.

Een GPS landmeter meet zaken in en benoemt deze. De zaken die hij inmeet zijn voornamelijk de objecten die u buiten kunt zien, zoals bomen, lichtmasten, trottoirbanden enz. Het resultaat van zo’n inmeting door de landmeter is een tekening of puntenlijst van de bestaande situatie. Deze bestaande situatie of ondergrond vormt de basis van de ontwerpen van nieuwe projecten in de grond-, weg- en waterbouw. De GPS landmeter heeft daardoor een enorm belangrijke functie in deze sector.

Toch rijst er altijd de vraag: Moet ik nu een landmeter inhuren of doe ik het zelf?

Om antwoord te kunnen geven op deze vraag moeten er eerst antwoorden komen op de volgende vragen:

  • Wat doet een GPS landmeter daadwerkelijk?
  • Welke meetapparatuur gebruikt een GPS landmeter?
  • Wat kost het inhuren van een GPS landmeter?
  • Zou u de werkzaamheden van een GPS landmeter zelf kunnen uitvoeren?

Proberen om de GPS landmeter te vervangen

Misschien heeft u haast en kunt u niet heel dit artikel lezen. Toch wilt u het antwoord op de vraag weten of u nog een landmeter moet inhuren of dat u het zelf beter kunt doen. Daar kan u op een makkelijke manier achter komen.

U kunt het namelijk zelf proberen om de GPS landmeter te vervangen. Dit doet u door de werkzaamheden zelf uit te voeren met een goed en compleet GPS meetsysteem. Dat kunt u op deze website kopen of huren. Indien dat nog een stap te ver is kunt u ook een GPS meetsysteem proberen. Dan kunt u zien of meten met GPS iets voor u is.

GPS landmeter

De GPS meetapparatuur is gelijkwaardig aan de apparatuur van een landmeter. Met de GPS meetsystemen op deze website krijgt u dezelfde nauwkeurigheid die van welke landmeter dan ook.

Desondanks is de GPS meetapparatuur, die op deze website wordt verhuurd en verkocht makkelijk in gebruik. Voordat het GPS meetsysteem bij u wordt afgeleverd is het al volledig ingesteld. Daarnaast zit bij al onze GPS meetsystemen de eenvoudigst te gebruiken landmeetsoftware.

Dit is Apglos Survey Wizard. Mocht u alleen de software willen downloaden dan kan dit via de Google Play Store. Na download en registratie kunt u deze makkelijk te gebruiken landmeetkundige applicatie gratis testen.

Wat doet een GPS landmeter daadwerkelijk?

Inmeten

De werkzaamheden van een GPS landmeter kunnen eigenlijk in twee groepen worden verdeeld. De eerste groep is inmeten.

Bij het inmeten zorgt de GPS landmeter ervoor dat de bestaande situatie in kaart wordt gebracht. Dit betekent dus het inmeten van bomen, lichtmasten, palen, trottoirbanden, verkeersborden en nog veel meer.

Het is ideaal werk om lekker in de zon uit te voeren. Zeker omdat GPS metingen alleen buiten kunnen worden uitgevoerd. GPS landmeters houden dus van werken in de buitenlucht.

Na het inmeten van alle objecten binnen een bepaalde locatie, maakt hij van de inmeting een tekening. Deze tekening is vaak de basis van het ontwerp van een nieuw project.

Echter komt de GPS landmeter ook vaak in beeld aan het einde van een project. Voor het beheer van de openbare ruimte wil de beheerder graag een tekening hebben, zodat hij weet wat er tijdens het project is aangelegd. Dit is de revisietekening.

Voor het maken van een revisietekening gaat de GPS landmeter meten nadat de uitvoering (al dan niet gedeeltelijk) is afgerond. Na de meting maakt hij er dan een revisietekening van.

Uitzetten

Dus voor en na de aanleg van een project in de grond-, weg- en waterbouw heeft de GPS landmeter een belangrijke taak. Echter tijdens de bouw heeft hij vaak ook een belangrijke taak.

Dit is het uitzetten. Op basis van een bestand dat hij in zijn software, Apglos Survey Wizard, inleest, gaat de GPS landmeter punten in het veld markeren, zodat de aannemer weet waar hij iets moet aanleggen.

Dit markeren doet de GPS landmeter vaak met houten piketpaaltjes of met spijkers. Het komt vaak voor dat de GPS landmeter hier regelmatig voor terug moet komen.

Tijdens de rijbewegingen van het materieel op het werk worden regelmatig piketpaaltjes geraakt, waardoor ze of kapot gaan of niet meer op de juiste plaats staan.

Het uitzetten is dus een tijdrovende bezigheid en vaak ook duur wanneer met een GPS landmeter inhuurt. Maar daar later in dit artikel meer over.

Welke meetapparatuur gebruikt een GPS landmeter?

Een GPS landmeter heeft op zich niet zo heel veel apparatuur nodig. Uiteindelijk komt het maar neer op een paar zaken.

Ten eerste is daar natuurlijk de GPS ontvanger. Dit is de bol, die bovenop de stok staat. Deze GPS ontvangt de satelliet signalen en zet deze om naar een positie die aan de software wordt doorgegeven.

GPS ontvanger

Zoals is de GPS ontvanger op de GPS stok bevestigd. Dit is een loodstaaf van 2 meter. Door de GPS ontvanger hoger te plaatsen kan deze meer GPS signalen ontvangen.

Aan de GPS meetstok is een tablet bevestigd door middel van een tablethouder. De tablet is nodig om de landmeetkundige software te kunnen gebruiken.

De meest eenvoudige landmeetkundige software is Apglos Survey Wizard. Deze staat dan ook op alle GPS meetsystemen op deze website.

Naast deze hardware en software gebruikt de GPS landmeter nog iets anders. Hij heeft namelijk correcties nodig om de GPS ontvanger exact de positie te kunnen laten bepalen. Hiervoor sluit de GPS landmeter abonnementen af, zodat hij het gehele jaar gebruik kan maken van deze correcties.

De GPS meetsystemen op deze website bevatten al deze onderdelen. Hiermee kunt u zelf het werk van de GPS landmeter uitvoeren. Er is zelfs nog een voordeel, omdat er vanaf medio oktober 2020 een mogelijkheid is op deze website om een GPS meetsysteem zonder abonnementen te kopen en op basis van alleen pay-per-use te werken.

Wat kost het inhuren van een GPS landmeter?

Wanneer u op internet zoekt dan is het lastig om de tarieven van een landmeter te kunnen vinden. Het is wel makkelijk om offertes op te vragen. Dus met een beetje moeite is het mogelijk om aan de tarieven van een landmeter te komen.

Nu ligt het tarief van een GPS landmeter iets lager dan van een landmeter met ook ander landmeetkundige apparatuur. Daar moet dus wel rekening mee worden gehouden. Echter als u een landmeter inhuurt voor GPS en hij heeft ander landmeetkundige apparatuur dan zal hij wel het volledige tarief rekenen.

Kosten van GPS landmeter

De uurtarieven die wij voor 2020 hebben gevonden zijn:

  • GPS landmeter: € 61,50 excl. BTW
  • Landmeter met volledig landmeetkundig instrumentarium: € 77,50 excl. BTW

Dit betreffen echter uurtarieven zonder voorrijkosten. Daarnaast geldt vaak bij landmeters dat er in dagdelen wordt gerekend, zelfs als de uiteindelijke werkzaamheden maar een uur betreffen.

Ook geldt dat er naast het daadwerkelijke meten in het veld door de landmeter nog werkzaamheden op kantoor moeten worden uitgevoerd. Ook deze werkzaamheden worden door de landmeter verrekend.

Voor het inhuren van een landmeter bent u voor een dagdeel toch al snel zo’n € 400,- excl. BTW kwijt.

En vanuit het oogpunt van een landmeter is dat volledig terecht. Hij heeft geïnvesteerd in zijn landmeetkundige instrumenten. Daarnaast heeft hij ongetwijfeld abonnementen lopen, die er voor het meten met GPS noodzakelijk zijn. Ook moeten veel landmeetkundige instrumenten jaarlijks gekalibreerd worden. Ook dat brengt kosten met zich mee.

Echter voor u kant het veel voordeliger zijn om zelf met GPS te meten in plaats van een landmeter in te huren. Zoals u op deze pagina kunt zien heeft u al een volledige GPS meetsysteem voor minder dan € 4000,- excl. BTW. Dit is inclusief alle abonnementen voor een jaar. U hoeft dus maar in 1 jaar 10 keer te meten om goedkoper uit te zijn dan wanneer u een landmeter inhuurt.

Daarnaast komt er in oktober 2020 op deze website een nieuwe mogelijkheid. Dit betreft een GPS meetsysteem zonder abonnementen. Dit werkt op een pay-per-use principe. U betaald alleen wanneer u het GPS meetsysteem gebruikt. Er zijn dus GEEN abonnementen.

Als u hier meer over wilt weten vraag er dan hier informatie over aan:

[contact-form-7 id=”913″ title=”Contact”]

Zou u de werkzaamheden van een GPS landmeter zelf kunnen uitvoeren?

Hier lijkt misschien een lastige vraag, maar dat is het niet. U kunt namelijk het werk van een GPS landmeter zelf uitvoeren. Het meten met GPS lijkt misschien moeilijk. Maar het meten met GPS is niet moeilijk. Vooral niet als u het doet met één van GPS meetsystemen van deze website.

Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste werken al onze GPS meetsystemen met de eenvoudigste landmeetsoftware in het veld. Dat is Apglos Survey Wizard. Apglos Survey Wizard is intuïtief in gebruik. Maar mocht u er ondanks dat niet uitkomen dan zijn er een aantal unieke hulpmiddelen in deze landmeetapplicatie.

Er zitten rondleidingen in van de meest gebruikte functies. Deze rondleidingen nemen u bij de hand en zorgen ervoor dat u stap voor stap de functie wordt uitgelegd, zodat u snel leert hoe u de werkzaamheden kunt uitvoeren.

In de software zitten hulpvideo’s geïntegreerd. Deze leggen exact uit waarom er iets wel of niet gebeurt dat anders is dan u verwacht. Door deze uitleg leert u ook exact wat u wel of niet moet doen tijdens het inmeten om tot het juiste resultaat te komen.

Verder zit er in Apglos Survey Wizard een directe link naar de handleiding. Door het lezen van de handleiding leert u nog meer over de software en zult u de GPS meetapparatuur nog beter kunnen bedienen.

Als laatste hulpmogelijkheid zit er een functie in deze landmeetsoftware, waarbij u direct uw vraag kunt stellen aan de ontwikkelaar van de software. Deze zal u zo snel mogelijk weer op weg helpen.

Mocht u Apglos Survey Wizard zelf willen proberen download deze dan direct van de Google Play Store.

De andere redenen dat u met onze GPS meetsystemen de werkzaamheden van een GPS landmeter kunt uitvoeren is, omdat voordat de apparatuur bij u wordt afgeleverd alles al staat ingesteld. Dit komt erop neer dat u alleen het systeem hoeft aan te zetten en u direct kunt gaan meten met GPS.

Dus als conclusie kunnen we zeggen: JA, u kunt de werkzaamheden van een GPS landmeter zelf uitvoeren.

Waar kan u apparatuur kopen om de GPS landmeter te kunnen vervangen?

Dit is eigenlijk de meest eenvoudige vraag. Apparatuur om te meten met GPS kunt u het beste kopen op deze pagina. Daar staat een kwalitatief goed GPS meetsysteem voor een goede prijs.

Mocht u een demonstratie willen dan kunt u dat op dezelfde pagina aanvragen.

Ondanks dat de GPS meetsystemen op deze website een goede prijs hebben, blijft het een investering. En voor dat bedrag is het mogelijk dat u liever eerst een GPS meetsysteem probeert. Ook dat is mogelijk bij ons. Kijk daarvoor op deze pagina.

Na de probeerperiode kunt u beslissen of het meten met GPS iets voor u is en of het voor uw projecten een toegevoegde waarde is.

Ongeacht of u een GPS landmeter inhuurt of zelf met GPS gaat inmeten, blijf het meten met GPS het snelst en eenvoudigst.

Check de shop van GPS-systeem