Castle Dussen

Binnen 1 4271 BV Dussen

Telefoonnummer

+31 416 290 010

Emailadres

sales@apglos.eu

Emlid Reach RS2, ideaal om mee te beginnen met landmeten

Emlid Reach RS2 tussen bloemen

De Emlid Reach RS2 is een GPS ontvanger, die ideaal is om mee te beginnen met landmeten. Deze GPS ontvanger is namelijk veel lager geprijsd dan de GPS ontvangers van concurrerende merken, zoals Marxact, Stonex, CHCNAV en GeoMax. Natuurlijk is de Reach RS2 ook veel beter geprijsd dan de GPS ontvangers van Trimble, Topcon en Leica. Ondanks het prijsverschil is de Emlid Reach RS2 een kwalitatief goede GNSS ontvanger, die ideaal is om mee te beginnen te landmeten.

De Emlid Reach RS2 is een GPS ontvanger, die satellietsignalen van de satellietconstellaties GPS, GLONASS, BEIDOU en GALILEO, omzet in een centimeternauwkeurige positie mede aan de hand van correcties. Doordat de Reach RS2 deze centimeternauwkeurige positie kan bepalen is deze ideaal om mee te beginnen te landmeten. Door de lage prijs is de Reach RS2 een ideaal instapmodel. De Emlid Reach RS2 is beter geprijsd dan GNSS ontvangers van andere merken, zoals Marxact, Stonex, CHCNAV, Trimble, Topcon en Leica.

Om alles duidelijk te maken over dit onderwerp zullen we in dit artikel de volgende vragen beantwoorden:

  • Wat is een Emlid Reach RS2?
  • Wat zijn de voordelen van de Reach RS2?
  • Wat zijn de specificaties van de Emlid Reach RS2?
  • Waar kan u een Emlid Reach RS2 kopen?
  • Waar kan u de handleiding vinden van de Emlid Reach RS2?
  • Wat is de beste software om met de Reach RS2 te landmeten?

Emlid Reach RS2: de oplossing

Het kan zo zijn dat u niet in de gelegenheid bent om dit gehele artikel te lezen. Daarom is er nog een mogelijkheid om meer te weten te komen over Emlid Reach RS2.

U kunt via deze website een GPS meetsysteem proberen. Kijk daarvoor direct op deze pagina. Het Plus GPS meetsysteem bevat namelijk een Reach RS2.

U kunt op dezelfde pagina een demonstratie aanvragen van één van onze GPS meetsystemen. Bij deze demonstratie kunt u dan ook gerichte vragen stellen over Reach RS2 en natuurlijk ook over andere onderwerpen met betrekking tot GPS landmeten.

Mocht u geen tijd hebben voor een demonstratie of wilt u alleen de beste software voor deze GPS ontvanger proberen dan is dat mogelijk. Apglos Survey Wizard is de eenvoudigste software om GPS metingen met deze GPS ontvanger of welke andere GPS ontvanger dan ook, mee uit te voeren. U kunt deze gratis downloaden van de Google Play Store.

De landmeetapp Apglos Survey Wizard heeft volledige functionaliteit met de GPS van uw Android apparaat. U kunt deze app dus volledig testen en het is gratis.

Natuurlijk is de nauwkeurigheid van onze GPS ontvangers, en met name de Emlid Reach RS2, beter dan die van de standaard Android apparaten. Mocht u dus een test willen doen met een nauwkeurig systeem, kijk dan op deze pagina.

Wat is een Emlid Reach RS2?

De Emlid Reach RS2 is een GPS ontvanger. Dat wil zeggen dat dit apparaat een positie kan bepalen aan de hand van satellietsignalen. De satellietsignalen die de Reach RS2 kan ontvangen zijn van de satellietconstellaties GPS, GLONASS, GALILEO en BEIDOU.

GPS meetstok

De Reach RS2 kan dus satellietsignalen ontvangen van de meeste navigatiesatellieten. Hierdoor functioneert deze GPS ontvanger ook goed in moeilijke omstandigheden.

In de GPS ontvanger Emlid Reach RS2 zitten een aantal onderdelen. Ten eerste is er de antenna. Deze antenna ontvangt de satellietsignalen. Echter een antenna kan geen positie bepalen. Daarom stuurt de antenna de ontvangen gegevens door naar de RTK module in de Reach RS2.

De RTK module is de computer binnen in deze GPS ontvanger. Deze module berekent de positie zo nauwkeurig mogelijk. Dit doet de RTK module niet alleen aan de hand van de satellietsignalen, maar ook aan de hand van correctiesignalen.

In Nederland komen deze correctiesignalen vaak van een correctienetwerk, zoals 06-GPS. Hier kunt u meer lezen over de kosten van deze aansluiting op het correctienetwerk.

De Emlid Reach RS2 kan zelf contact maken met zo’n correctienetwerk door middel van een geïntegreerd modem. Hiervoor is het wel noodzakelijk om een SIM kaart in de Reach RS2 te plaatsen.

Echter heeft de Reach RS2 ook nog een andere mogelijkheid om correctiesignalen binnen te halen. Deze GPS ontvanger heeft namelijk een ingebouwde radio. Hierdoor kan de Emlid Reach RS2 communiceren met andere GPS ontvangers. Dit is ook een methode om correctiesignalen binnen te halen. Deze methode voor het verkrijgen van correctiesignalen is binnen Nederland en België echter niet vaak gebruikt.

Met alleen een centimeternauwkeurig berekende positie in de GPS ontvanger is het nog niet klaar. Deze exacte positie moet nog verstuurd worden naar een apparaat waar u iets met deze positie kan. En dat doet de Reach RS2 met een ingebouwde Bluetooth module.

Deze module zorgt ervoor dat de GPS ontvanger kan communiceren met bijvoorbeeld een Android telefoon of tablet.

Wat zijn de voordelen van de Reach RS2?

Zoals uit het bovenstaande mag blijken is de Reach RS2 een complete GPS ontvanger. Hij heeft alles wat u nodig heeft in een GPS ontvanger om te beginnen met landmeten.

Daarnaast heeft deze GPS ontvanger multiband. Dit betekent dat de Reach RS2 de verschillende frequenties van de navigatiesatellieten kan ontvangen. Dit in tegenstelling tot het kleine broertje van de Emlid Reach RS2, de Emlid Reach+. Doordat de reach RS2 meerdere frequenties van de navigatiesatellieten kan ontvangen heeft deze GPS ontvanger snel een fix.

Een fix is de aanduiding voor een centimeternauwkeurige positiebepaling.

Een ander voordeel van de Reach RS2 is dat deze GNSS ontvanger een grote batterij heeft. Met een volle batterij kan u 22 uur aan één stuk de Emlid Reach RS2 blijven gebruiken. Dit is een enorm lange periode voor een GPS ontvanger. En het is waarschijnlijk langer dan dat u aan één stuk wilt landmeten.

RTK GPS kosten

Het grootste voordeel van de Emlid Reach RS2 is de prijs. Wanneer de prijs van deze ontvanger wordt vergeleken met prijzen van GPS ontvangers van andere merken dan wint de Reach RS2 altijd. In de onderstaande tabel staat de globale verhouding tussen de prijs van de Reach RS2 met andere GNSS ontvangers.

GPS ontvangerPrijs ten opzichte van de Emlid Reach RS2
CHCNAV i50350%
Geomax Zenith 16280%
Leica GS16600%
Marxact UNI-GR1165%
Spectra SP60400%
Stonex S900250%
Topcon Hiper VR300%
Trimble R12600%

De bovenstaande tabel geeft een indicatie van de prijsverschillen. Prijzen kunnen schommelen. Wel is duidelijk dat de Emlid Reach RS2 de best geprijste GPS ontvanger is.

Mocht u direct een Reach RS2 willen kopen dan kan dat hier.

Wat zijn de specificaties van de Emlid Reach RS2?

GPS ontvangers hebben veel specificaties. Zo heeft de Emlid Reach RS2 dat ook.

Een belangrijke specificatie gaat over welke satellieten de GPS ontvanger kan ontvangen. Hiervoor heb ik al aangegeven over de verschillende satellietconstellaties GPS, GLONASS, GALILEO en BEIDOU.

Er zijn satellieten in deze satellietconstellaties die de satellietsignalen in andere frequenties uitstuurt. De Reach RS2 kan de meeste frequenties van de navigatiesatellieten ontvangen.

Dit betekent dat de Emlid Reach RS2 de meeste signalen van de navigatiesatellieten kan ontvangen en de positie nauwkeurig kan bepalen.

De Emlid Reach RS2 is verder goed van formaat. De lengte en breedte zijn 12,6 cm en de hoogte is 14,2 cm. Dit is niet te groot en niet te klein.

In de Reach RS2 zit dus een antenna. De hoogte van de antenne ten opzichte van de onderkant van de GPS ontvanger is 13,4 cm. Dit is belangrijk om te weten wanneer u de hoogte van de antenne moet instellen.

Wanneer u deze 13,4 cm vergeet te gebruiken, dan meet u dus elke positie 13,4 cm te laag in. Natuurlijk zijn er meer specificaties. Deze heeft het bedrijf Emlid verzameld op een specificatieblad.

Dat specificatieblad kunt u hier downloaden.

Waar kan u een Emlid Reach RS2 kopen?

Dit is eigenlijk een heel makkelijke vragen. Apglos BV, waar GPS-systeem.nl onderdeel van is, is officieel dealer van Emlid. Dit betekent natuurlijk dat u de Emlid Reach RS2 GPS ontvanger bij ons kunt kopen.

De Reach RS2 is onderdeel van ons Plus GPS meetsysteem. Dit GPS meetsysteem is een compleet GPS meetsysteem met naast de Emlid Reach RS2 ook een Apglos Armor tablet, tablethouder, loodstaaf en een tas. Dit complete GPS meetsysteem kunt u hier vinden.

Maar natuurlijk kunt u de Emlid Reach RS2 ook los kopen. Dan kunt u deze GPS ontvanger gebruiken voor welke toepassing dan ook. U kunt de Reach RS2 dan gebruiken als bijvoorbeeld basisstation. Er zijn tal van mogelijkheden waar u een losse Reach RS2 voor kunt gebruiken.

Mocht u deze GPS ontvanger los willen kopen dan kan dat hier.

Waar kan u de handleiding vinden van de Emlid Reach RS2?

De Emlid Reach RS2 is eenvoudig te bedienen. Deze GPS ontvanger heeft maar één knop. En dit is de aan- en uitknop.

Met deze knop kunt u de Reach RS2 alleen aan- en uitzetten. Maar het kan natuurlijk dat u de GPS ontvanger ook wilt instellen. Dit doet u met de app van Emlid. Deze app heet ReachView 3.

Ook het instellen van deze GPS ontvanger is vrij eenvoudig. U moet er alleen voor zorgen dat u met het apparaat waar u de Emlid Reach RS2 mee wilt instellen op hetzelfde WiFi netwerk zit als de Reach RS2.

De Reach RS2 heeft een eigen netwerkmodem. Dus wanneer deze GNSS ontvanger niet is verbonden met een WiFi netwerk dan kunt met uw apparaat, zoals een tablet of telefoon, verbinding maken met het WiFi netwerk van de Emlid Reacvh RS2.

De naam van dit WiFi netwerk begint met Reach. En het wachtwoord van dit WiFi netwerk is emlidreach.

Wanneer u verbinding maakt met een telefoon of tablet met dit netwerk dan kunt u de Reach RS2 instellen.

Als u een compleet Plus GPS meetsysteem koopt van GPS-systeem.nl dan hoeft u niets meer in te stellen aangezien wij het complete GPS meetsysteem gebruiksgereed afleveren.

Natuurlijk zou het handig zijn als er een handleiding is van deReach RS2. Emlid is een vrij nieuw bedrijf. En die denkt wat anders dan de standaard bedrijven van GPS merken. Ze hebben dan ook geen grote handleiding van de Reach RS2.

Wat ze wel hebben zijn is een snelstart pagina. Deze vind u hier. Op deze pagina kunt u een aantal tutorials volgen, zodat u leert hoe u het een en ander kunt doen met de Emlid Reach RS2.

Wat is de beste software om met de Reach RS2 te landmeten?

Met alleen een GPS ontvanger kunt u niet zoveel. Dat geldt ook voor de Emlid Reach RS2. Om te landmeten heeft u ook landmeetkundige software nodig. Maar er zijn verschillende landmeetkundige softwarepakketten.

Natuurlijk heeft Emlid de app ReachView3. Maar deze software is ideaal om de GPS ontvanger in te stellen. Hoewel er wel een meetfunctie in de app zit, is het niet heel ideaal om met ReachView3 te landmeten.

Andere softwarepakketen zijn daar beter voor. En de beste is Apglos Survey Wizard. Apglos Survey Wizard is ontwikkeld met als doel dat iedereen moet kunnen landmeten.

Er zijn minder en minder landmeters. En de kosten van landmeters worden steeds hoger. Met Apglos Survey Wizard heeft u nu in ieder geval de mogelijkheid om zelf te landmeten.

Natuurlijk werkt Apglos Survey Wizard perfect met de Reach RS2. Ze zitten niet voor niets beiden gezamenlijk in het Plus GPS meetsysteem van deze website.

Vele partijen werken al met het Plus GPS meetsysteem en willen niets anders meer. Wilt u nu al Apglos Survey Wizard proberen? Dat kan. U kunt deze app ook zelf downloaden in de Google Play Store.

Slotconclusie over Emlid Reach RS2

Dit was een heel artikel over Emlid Reach RS2. Er is veel over dit onderwerp van GPS landmeten te melden. We hopen dan ook dat u er in ieder geval een aantal zaken van heeft opgepikt en dat u daar u voordeel mee kunt doen.

Echter is alles wat in dit artikel is geschreven theorie. Als u deze theorie in de praktijk wilt brengen dan kan dat.

U kunt namelijk via deze website een GPS meetsysteem met een Reach RS2 proberen. Wanneer u dat doet dan kunt u wat u door het lezen van dit artikel direct in de praktijk brengen. En u kunt zien of het werken met deze GPS ontvanger van Emlid iets voor u is.

Natuurlijk krijgt u wanneer u één van onze GPS meetsystemen probeert of koopt nog een korte en duidelijke uitleg, zodat u direct ermee aan de slag kunt.

Mocht u eerst een demonstratie willen dan kunt u die ook via de hierboven genoemde pagina’s aanvragen. Bij een demonstratie of een korte uitleg kunt u ook nog specifieke vragen stellen over de Reach RS2.

Check de shop van GPS-systeem